Datum: 23 september 2019 | Tijd: 13:00 | Locatie: Atria, Vijzelstraat 20, Amsterdam | Doelgroep: Vo, vso en mbo | Prijs: Gratis

Expertmeeting Online intimidatie in het onderwijs

Er is momenteel veel aandacht voor ongewenste-sexting onder jongeren. Maar wist u dat er nog meer vormen van cybergeweld zijn waar jongeren in het onderwijs mee geconfronteerd kunnen worden? Zo kunnen jongeren online onder andere te maken krijgen met pesterijen, stalking, en chantage en afpersing met seksueel getint beeldmateriaal die van het slachtoffer zijn gemaakt (sextortion).

Als slachtoffer van online intimidatie word je enorm in je gevoel van veiligheid aangetast, wat een grote impact kan hebben op het (school)leven. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat jongeren die online zijn gestalkt zich sociaal angstig, eenzaam, gefrustreerd, verdrietig en hulpeloos voelen.

Wat kan je doen om online intimidatie bij jongeren te helpen voorkomen? Welke interventies zijn er? Hoe creëer je een schoolklimaat waarin online intimidatie niet wordt geaccepteerd? Hoe herken je online intimidatie bij jongeren? Hoe ga je er als professional in het onderwijs mee om en hoe kun je jongeren ondersteunen die hiervan slachtoffer zijn? Hoe ziet de wetgeving omtrent online intimidatie eruit?

 

Graag gaan we met professionals en ervaringsdeskundigen in gesprek om kennis, ervaringen en inzichten hierover te delen.
Meer informatie over het programma volgt!

Locatie: Atria, Vijzelstraat 20, Amsterdam

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden via info@act4respect.nl.

Reacties

Scroll
naar beneden