| Datum: 1 juni 2018 | Tijd: 09:00 | Locatie: Congrescentrum De Werelt, Lunteren | Doelgroep: Voor vmbo en onderbouw havo en vwo | Prijs: 380 euro (vrijdag en zaterdag), 235 euro (vrijdag)

NIBI-conferentie: seks, drugs EN rock ‘n roll

Tijdens de vijfde NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo bouwen we een feestje met het thema SEKS, DRUGS & ROCK ‘N ROLL. Pubers met hun lijven vol hormonen die maar aan een ding kunnen denken... En dat is meestal niet aan kruisingsschema’s of hormooncycli. Extra uitdaging dus om die lastige erfelijkheid aanschouwelijk te maken. Kom ook!

We dansen van het thema voorplanting en erfelijkheid vrolijk door naar gedrag. Hoe kun je je leerlingen helpen bij een gezonde seksuele ontwikkeling. Scholieren experimenteren, met seksueel getinte appjes en foto’s. Hoe bespreek je sexting? Bij een goed feestje hoort ook drank en drugs, toch!? Wat is de beste strategie om je leerlingen kennis bij te brengen over de risico’s van drugs en alcohol? Is wiet nou wel of niet verslavend? Wanneer gebruik je het medicinaal? En dan die feestmuziek. Pompende bassen en schreeuwende gitaarrifjes. Niet alleen het puberbrein heeft veel te verduren ook de puberoren. Hoeveel decibel kunnen die trilhaartjes in het slakkenhuis aan?

Maak een vetkuif, trek je petticoat en je lakschoenen aan en kom vrijdag 1 en zaterdag 2 juni rocken in Lunteren. 

Onderzoeker Hanneke De Graaf (Rutgers) verzorgt de ochtendlezing over het Seks, onder je 25e onderzoek.

Meer informatie 

Reacties

Scroll
naar beneden