Man leest krant
Datum: 13 november 2018 | Tijd: 10:00 | Locatie: Van der Valk Hotel Den Bosch | Vught Bosscheweg 2 | 5261 AA Vught | Prijs: € 295,-

Workshops Online seksueel gedrag & Seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren

Op 13 november is de nationale bijscholingsdag voor jeugd- en gezinsprofessionals. Sanna Maris van Rutgers geeft die dag twee workshops: Online seksueel gedrag & Seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Sinds 1 januari 2015 is de verantwoordelijkheid van gemeenten uitgebreid met de huidige provinciale (geïndiceerde) Jeugdzorg, inclusief de jeugdreclassering, de jeugdbescherming, de Jeugd-GGZ, de jeugdzorgPlus en de zorg voor jeugd met een licht verstandelijke beperking. Een omvangrijk takenpakket. In een veranderende samenleving dragen jeugd- en gezinsprofessionals bij aan een veilige omgeving van onze jeugdigen, waarin ze onbezorgd kunnen opgroeien en in staat zijn om kansen te benutten. In de dagelijkse praktijk gaat hoge werkdruk gepaard met ingrijpende en steeds complexer wordende hulpvragen achter de voordeur. Hierdoor wordt om meer kennis en kunde van de professionals gevraagd dan voorheen. 

Sanna Maris van Rutgers geeft deze dag twee workshops:

Online seksueel gedrag

In deze workshop wordt uw kennis over online seksueel gedrag (sexting, grooming, porno) vergroot. Wanneer is het een probleem? En wie lopen meer risico? Hoe praat u met jongeren en ouders over online seksueel gedrag? En hoe grijpt u in als het over de grens gaat? In deze workshop wisselen kennisdeling en praktijk elkaar af en gaat u aan de slag met handvatten om online seksueel gedrag bespreekbaar te maken.

Seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren

De seksuele ontwikkeling begint al bij de geboorte, maar welke ontwikkeling is normaal en welke niet? Tijdens deze workshop wordt uw kennis over de seksuele en relationele ontwikkeling van kinderen en jongeren vergroot. U leert door middel van interactieve kennisoverdracht over de gezonde ontwikkeling van kinderen. Daarnaast krijgt u zicht op bespreekpunten en momenten waarop seksualiteit besproken moet worden. Vervolgens gaat u aan de slag met handvatten om seksualiteit bespreekbaar te maken met kinderen, jongeren of hun ouders.

Hier vindt u het volledige programma van de dag.

Reacties

Scroll
naar beneden