Datum: 29 oktober 2019 | Tijd: 11:45 | Locatie: Kwakkenbergweg 27, Nijmegen | Doelgroep: Jongeren en professionals die met jongeren werken

Kennishub genderdiversiteit in de tienertijd

Tijdens deze bijeenkomst gaan we het gesprek met u aan over wat ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ betekent voor jongeren en hoe we die opvattingen kunnen verbreden. lees hier meer over de kennishub op 29 oktober.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we het gesprek met u aan over wat ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ betekent voor jongeren en hoe we die opvattingen kunnen verbreden. Ook praten we over sociale normen onder jongeren en de volwassenen om hen heen. Hoe kunnen we meer vrijheid bieden voor álle jongeren - niet alleen in hun genderidentiteit, -beleving, en -expressie, maar ook in hun studiekeuze? Hoe creëren we meer ruimte voor ‘jongens’ om te kiezen voor onderwijs of zorg, en voor ‘meisjes’ om te kiezen voor economie of techniek? En misschien nog wel belangrijker: hoe zorgen we ervoor dat de verschillende soorten studierichtingen en -niveaus evenveel gewaardeerd wordt?

Bent u een jongere of werkt u met jongeren? Kom dan naar onze kennishub op 29 oktober en praat mee! Onze dagvoorzitter neemt u mee op reis door de verschillende thema’s rondom genderdiversiteit in de tienertijd. 

Programma (onder voorbehoud)

  • 11.45-12.15 Inloop
  • 12.15-13.00 “Mijn alliantie?!” -inclusief lunch
  • 13.00-14.30 “Mijn identiteit!”
  • 14.30-15.00 Pauze
  • 15.00-17.30 “Mijn toekomst!”
  • 17.30-18.00 Afsluiting

Locatie

Montessori College, Kwakkenbergweg 27, 6523 MJ Nijmegen

 

Aanmelden

Komt u ook? Meld u dan hier aan. Weet u nog iemand die een uitnodiging zou moeten krijgen? Stuur deze dan vooral naar ze door. 

Heeft u diëtaire, toegankelijkheids- of andere wensen? Laat het ons weten.

Over de Alliantie Genderdiversiteit

De Alliantie Genderdiversiteit zet zich in voor het vergroten van de acceptatie van genderdiversiteit en het tegengaan van genderstereotypen. Het kernteam van de Alliantie Genderdiversiteit bestaat uit vier organisaties: Doetank PEER, Emancipator, Rutgers, en Movisie. In twee jaar organiseren we vier kennishubs: knooppunten van kennis, ervaring, en inspiratie over genderdiversiteit, steeds gerelateerd aan een ander thema, dit is de derde kennishub. Vorige kennishubs gingen over genderdiversiteit en intersectionaliteit en genderdiversiteit en opvoeding.

Reacties

Scroll
naar beneden