Datum: 14 november 2018 | Tijd: 10:00 | Locatie: De Sparrenhorst, Eperweg 46, Nunspeet | Doelgroep: Onderwijs, jeugdzorg, wijkteams, leerplichtambtenaren en inspectie | Prijs: 350

Studiedag Jongens in het Primair Onderwijs

Naast de meeste meisjes blijven de resultaten van veel jongens in het PO achter, niet zozeer naar CITO-maatstaven, maar qua ‘schoolse’ vaardigheden, planning, houding, gedrag en motivatie. Hoe spelen we in op de energie en de talenten van jongens in het PO? Snappen wij hen wel? Kom naar dit congres waar we het hebben over jongens in het Primair Onderwijs.

De aanpak in het huidige onderwijs lijkt minder goed aan te sluiten bij hun ontwikkeling. Zij zijn veelal beweeglijker en doen wat langer over hun rijping. De gevolgen zien we op en om school en zeker ook in het vervolgonderwijs. Kortom: we moeten het hebben over jongens in het Primair Onderwijs. En dat doen we op 14 november! Geen congres met alleen sprekers en tips maar een actieve studiedag met ook workshops waar deelnemers hun eigen casuïstiek kunnen inbrengen.

Ook Rutgers verzorgt een workshop over seksuele vorming bij jongens in het BO: 

Jongens komen niet altijd positief in beeld als het gaat om seksualiteit, #metoo. Ze krijgen gemengde signalen vanuit de maatschappij en de media. Ze moeten voldoen aan de mannelijke norm.  Maar aan de andere kant vragen we ze ook om een respectvolle omgang en wensen en grenzen  van een ander te respecteren. Hoe kunnen we jongens helpen meer bij zichzelf te blijven, hun eigen seksualiteit te ontdekken, los van genderstereotype maar met respect voor henzelf en de ander. In deze workshop geven we tips en tools en kijken we samen hoe we jongens hierin kunnen helpen en kunnen versterkenSchrijf je ook in voor deze workshop! 

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je alvast aanmelden op de FB-pagina Jongens in het Primair Onderwijs. Het programma met bijbehorende workshops wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Kosten 

De kosten bedragen 350 euro. Voor de vroege inschrijvers (tot 15 september) hebben we het early-bird tarief van 325 euro. Als je daar gebruik van maakt kun je als eerste uit alle workshops kiezen.

Reacties

Scroll
naar beneden