De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om de Week van de Liefde te beginnen bieden wij ondersteuning aan met training en materiaal voor in de les. Daarnaast vindt u hier andere suggesties en tips voor een goede voorbereiding. De Week van de Liefde vindt plaats van 10 februari t/m 14 februari 2020.

Visie

Het is belangrijk om als docententeam en directie een duidelijke visie te ontwikkelen:  Waarom aandacht voor relationele en seksuele vorming? Zodat op den duur structurele inbedding van aandacht voor het thema geborgd wordt.  Zorg daarnaast dat de docenten op school weten welke lessen er worden gegeven en hoe ze dit kunnen doen.

 

Training rondom lesgeven in relaties en seksualiteit

Lesgeven over relaties en seksualiteit is niet voor iedereen even gemakkelijk.  Zo is het creëren van een veilige sfeer in de klas belangrijk. En kan schaamte bij leraren zelf ook een drempel vormen. Het is daarom handig om voorafgaand een training te volgen. Dit kan meestal bij uw GGD. Als dit niet mogelijk is dan kunt u gebruiken maken van een digitale Lang Leve de Liefde Training. 

Daarnaast kan de website Lesgeven in de Liefde u ondersteunen bij het lesgeven. 

Plannen van de activiteiten

Bedenk van te voren met het team welke docenten er lessen gaan geven en welke lessen dit zijn. Kondig van te voren de lessen aan, bijvoorbeeld in een nieuwsbrief of op de schoolwebsite. Hebben jullie als school ook externe partijen betrokken rondom activiteiten bij Week van de Liefde? Zorg dan dat er voor die tijd heldere afspraken zijn gemaakt.

Gadgets voor op school en in de klas

Voor de aankleding van uw klas en school zijn er o.a. posters en ballonnen van de Week van de Liefde. Als u zich aanmeldt voor de week (dit kan na de zomer) ontvangt u het gratis promotiepakket.

Scroll
naar beneden