Animatiefilm seksueel en gender-gerelateerd geweld migranten en nieuwkomers

Migranten en nieuwkomers zijn extra kwetsbaar voor seksueel en gender-gerelateerd geweld (SGBV). Om hen voor te lichten over SGBV en de weg naar hulp te bieden, is er nu een animatiefilm, beschikbaar in 23 talen. Bruikbaar voor sleutelpersonen, maar ook voor docenten van Internationale Schakelklassen, MBO’s en voor zorgprofessionals die met migranten werken.

Protect- project

De film is gemaakt in het PROTECT-project, gericht op het verbeteren van de hulpverlening aan slachtoffers van SGBV in migrantengemeenschappen. De activiteiten binnen PROTECT bieden ondersteuning aan het dichten van de kloof tussen migrantengemeenschappen en hulpverlening in Nederland. Want of je nou vluchteling of asielzoeker bent; kind, jongere of volwassene; je identificeert als man, vrouw, transseksueel, interseks of non-binair: niemand heeft het recht om jou pijn te doen.

Wil je meer weten over het PROTECT-project? Lees meer over onze activiteiten en de sleutelpersonen van PROTECT.

PROTECT wordt gefinancierd door het ‘Rights, Equality and Citizenship Programme’ van de Europese Unie (2014-2020). In Nederland wordt PROTECT uitgevoerd door IOM, Pharos, Rutgers, Arq Psychotrauma Expert Groep, en dertien sleutelpersonen met een migrantenachtergrond.

Bekijk hieronder de animatiefilmpjes in verschillende talen 

English

Portuguese

2.

Kurdish Kurmanji

3.

Urdu

4.

Farsi

5.

Somali

6.

Albanian

7.

Arabic

8.

Bulgarian

9.

Croatian

10.

Dutch

11.

French

12.

Hungarian

13.

Kurdish Sorani

14.

Pashto

15.

Spanish

16.

Turkish

17.

Ukrainian

18.

Greek

19.

Italian

20.

Polish

21.

Russian

22.

Slovenian

23.

 

Reacties

Scroll
naar beneden