verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Anticonceptie met hormonen

Animatie over de verschillende vormen van anticonceptie met hormonen. Tekst en voice-over geven uitleg over de werking en het gebruik van de afzonderlijke middelen.

Uitgebreide beschrijving

De animatie hoort bij het lespakket Lang Leve de Liefde en wordt gebruikt in lessen voor het mbo en het voortgezet onderwijs bovenbouw. Het lespakket is gratis beschikbaar via www.langlevedeliefde.nl

In Lang Leve de Liefde voor het mbo wordt de animatie gebruikt in de  les ‘Anticonceptie in opdracht 3: geslachtsorganen. (http://www.langlevedeliefde.nl/mbo/lespakket/mbo-overzicht-alle-lessen-mbo/les/anticonceptie/oefening/animatie-anticonceptie

In deze opdracht wordt de animatie met uitleg over de werking van anticonceptie met hormonen klassikaal bekeken. In deze animatie wordt tevens uitgelegd waarom een vrouw ook tijdens de stopweek beschermd is tegen een zwangerschap en waarom een vrouw de stopweek kan overslaan of uitstellen.

In Lang Leve de Liefde voor de bovenbouw van het VO wordt de animatie gebruikt in les 7 (On) Veilig vrijen, oefening 7. ( http://www.langlevedeliefde.nl/bovenbouw/lespakket/bovenbouw/les/2-onveilig-vrijen-anticonceptie/oefening/oefening-7-werking-van-hormonale-anticonceptie)

Doelen

  • Studenten weten hoe anticonceptiemiddelen met hormonen werken
  • Studenten weten waarom een vrouw ook tijdens de stopweek beschermd is tegen een zwangerschap
  • Studenten weten waarom een vrouw de stopweek zonder problemen kan overslaan of uitstellen

Doelgroep

Voor studenten op het mbo, leerlingen op het VO en leerlingen in de hoogste klassen van het vmbo.

Onderdeel van

De animatie is onderdeel van het lespakket Lang Leve de Liefde voor het mbo en de bovenbouw van het VO.

Jaar

2013

Eigenaar

GGD Rotterdam-Rijnmond / Soa Aids Nederland / Rutgers WPF

Reacties

Scroll
naar beneden