verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Grappig?!

In Grappig?! Zie je meisjes op een schoolplein staan. Eén van hen kijkt geïnteresseerd naar een jongen. Als de jongen naar haar toekomt en contact wil maken, maakt hij grappen die verkeerd vallen bij haar. De film bestaat uit meerdere varianten met een verschillende afloop.

Grappig?! - Lisa goed

Grappig?! - Lisa fout

Grappig?! - Patrick goed

Grappig?! - Patrick fout

 

Uitgebreide beschrijving

Grappig?! is een film van 3 minuten die in vier variaties bestaat: met de foute afloop (ze schelden elkaar uit en vinden elkaar niet meer leuk) en met de goede afloop (ze spreken uit wat hen stoort en vinden de goede toon om elkaar te naderen), en vanuit beide perspectieven (het is dezelfde film, maar je hoort erbij wat de jongen denkt of wat het meisje denkt).

Doelen

De film draagt bij aan de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag, specifieke doelen:

  • Jongeren herkennen welke signalen er vooraf gaan aan seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren krijgen inzicht in misverstanden tussen meisjes en jongens die kunnen leiden tot grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren leren wanneer en hoe je de situatie kunt veranderen, door op tijd duidelijk te zijn en te checken wat de ander wil.

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.
De module ‘Wensen en grenzen’ van Lang Leve de Liefde is een handleiding (zie pag.7 onderbouw meisjes en jongens) voor gebruik van deze film. 

Jaar

2012

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden