verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Ik haat je!

In 'Ik haat je!' zie je een meisje dat aan het chatten is met een jongen. Hij vleit haar en vraagt een sexy foto, die hij meteen op facebook post. De film bestaat uit meerdere varianten met een verschillende afloop.

Ik haat je! - Daniel goed

Ik haat je! - Daniel fout

Ik haat je! - Shirley goed

Ik haat je! - Shirley fout

Uitgebreide beschrijving

Ik haat je is een film van 3 minuten die in vier variaties bestaat: met de foute afloop (ze baalt van hem) en met de goede afloop (ze is duidelijk dat ze dat niet wil en hij voelt respect) en vanuit beide perspectieven (het is dezelfde film, maar je hoort erbij wat de jongen denkt of wat het meisje denkt).

Doelen

De film draagt bij aan de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag, specifieke doelen:

  • Jongeren herkennen welke signalen er vooraf gaan aan seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren krijgen inzicht in misverstanden tussen meisjes en jongens die kunnen leiden tot grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren leren wanneer en hoe je de situatie kunt veranderen, door op tijd duidelijk te zijn en te checken wat de ander wil.

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.
De module ‘Wensen en grenzen’ van Lang Leve de Liefde is een handleiding (zie pag.13 onderbouw meisjes en jongens) voor gebruik van deze film. 

Jaar

2010

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden