verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: No Big Deal

In No big deal zie je een meisje dat via social media een afspraakje maakte. Als de jongen voor de deur staat, voelt ze zich wat overdonderd, maar ze heeft zich via social media erg ervaren voorgedaan, dus ze vindt niet dat ze terug mag krabbelen. De film bestaat uit meerdere varianten met een verschillende afloop.

No Big Deal - Sofie goed

No Big Deal - Sofie fout

No Big Deal - Daniel goed

No Big Deal - Daniel fout

Uitgebreide beschrijving

No big deal is een film van 3 minuten die in vier variaties bestaat: met de foute afloop (rot voelen allebei) en met de goede afloop (ze checken bij elkaar wat de ander wil en zijn duidelijk) en vanuit beide perspectieven (het is dezelfde film, maar je hoort erbij wat de jongen denkt of wat het meisje denkt).

Doelen

De film draagt bij aan de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag, specifieke doelen:

  • Jongeren herkennen welke signalen er vooraf gaan aan seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren krijgen inzicht in misverstanden tussen meisjes en jongens die kunnen leiden tot grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren leren wanneer en hoe je de situatie kunt veranderen, door op tijd duidelijk te zijn en te checken wat de ander wil.

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.
In de module ‘Wensen en grenzen’ van Lang Leve de Liefde is een een handleiding (zie pag.7 bovenbouw meisjes en jongens) voor gebruik van deze film.

Jaar

2010

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland 

Reacties

Scroll
naar beneden