verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Slaande ruzie

In Slaande ruzie zie je een jong stel in de keuken. De jongen is aan het koken. Het meisje wil hem verleiden, maar hij houdt afstand. Hij wil maagd blijven, maar zij voelt zich afgewezen en maakt het uit. De film bestaat uit meerdere varianten met een verschillende afloop

Slaande ruzie - Rachid goed

Slaande ruzie - Rachid fout

Slaande ruzie - Alice goed

Slaande ruzie - Alice fout

Uitgebreide beschrijving

Slaande ruzie is een film van 3 minuten die in vier variaties bestaat: met de foute afloop (uitmaken) en met de goede afloop (ze spreken uit wat ze voelen en waarom en vinden elkaar lief) en vanuit beide perspectieven (het is dezelfde film, maar je hoort erbij wat de jongen denkt of wat het meisje denkt).

Doelen

De film draagt bij aan de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag, specifieke doelen:

  • Jongeren herkennen welke signalen er vooraf gaan aan seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren krijgen inzicht in misverstanden tussen meisjes en jongens die kunnen leiden tot grensoverschrijdend gedrag
  • Jongeren leren wanneer en hoe je de situatie kunt veranderen, door op tijd duidelijk te zijn en te checken wat de ander wil.

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.
De module ‘Wensen en grenzen’ van Lang Leve de Liefde is een handleiding (zie pag.14 bovenbouw meisjes en jongens) voor gebruik van deze film. 

Jaar

2010

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden