verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Slet!

In Slet! staan drie meisjes in het fietsenhok. Een van hen vertelt dat ze gezoend heeft met een jongen. Een ander meisje vraagt of ze ook verder is gegaan, wat voor de derde echt sletterig zou zijn. De meisjes oordelen hard over elkaar. De film bestaat uit meerdere varianten met een verschillende afloop.

Slet! - Nadia goed

Slet! - Nadia fout

Slet! - Sofie goed

Slet! - Sofie fout

Slet! - Tosca goed

Slet! - Tosca fout

Uitgebreide beschrijving

Slet! is een film van 3 minuten die in zes variaties bestaat: met de foute afloop (ze voelen zich alledrie onbegrepen en hebben ruzie) en met de goede afloop (ze checken bij elkaar en slaan een brug) en vanuit alledrie de perspectieven (het is dezelfde film, maar je hoort erbij wat elk van de meisjes denkt).

Doelen

De film draagt bij aan de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag, specifieke doelen:

  • Jongeren krijgen inzicht in verschillen in beleving en in groepsdynamiek en groepsdruk
  • Jongeren leren wanneer en hoe je de situatie kunt veranderen, door op tijd duidelijk te zijn en te checken wat de ander wil.

Doelgroep

Jongeren van 14-17 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.
De module ‘Wensen en grenzen’ van Lang Leve de Liefde is een handleiding (zie pag.13 onderbouw meisjes en jongens) voor gebruik van deze film. 

Jaar

2010

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland 

Reacties

Scroll
naar beneden