verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

Can You Fix It: Te laat

In Te Laat zie je een meisje en een jongen dralen in een apotheek, voor de condooms. Geen van beiden durft ze te pakken. De jongen gaat ervan uit dat ze wel aan de pil zal zijn. Maar als ze hun eerste keer seks hebben, hebben ze het er niet over gehad. De film bestaat uit meerdere varianten met een verschillende afloop.

Te laat - Diede goed

Te laat - Diede fout

Te laat - Rifka goed

Te laat - Rifka fout

Uitgebreide beschrijving

Te Laat is een film van 3 minuten die in vier variaties bestaat: met de foute afloop (ze heeft een zwangerschapstest gekocht omdat ze over tijd  is en is kwaad op hem) en met de goede afloop (ze praten op tijd over anticonceptie en hebben een onbezorgde eerste keer) en vanuit beide perspectieven (het is dezelfde film, maar je hoort erbij wat de jongen denkt of wat het meisje denkt).

Doelen

De film draagt bij aan de preventie van ongeplande zwangerschap en bevordering van weerbaarheid, specifieke doelen:

  • Jongeren herkennen dat je het over anticonceptie moet hebben voordat je aan het vrijen begint, omdat je dan niet meer nadenkt;
  • Jongeren herkennen dat iedereen het lastig vindt erover te beginnen, maar zien dat het juist leidt tot een betere relatie en onbezorgde eerste keer seks samen;
  • Jongeren leren hoe je op tijd duidelijk kunt zijn en kunt checken wat de ander wil.

Doelgroep

Jongeren van 14-18 jaar zijn de hoofddoelgroep, maar de film kan ook worden ingezet door professionals die met jongeren werken.

Onderdeel van

De film is gemaakt als onderdeel van de interactieve game Can you fix it (www.canyoufixit.nl), maar ook los te gebruiken.
De module ‘Wensen en grenzen’ van Lang Leve de Liefde is een handleiding (zie pag.14 bovenbouw meisjes en jongens) voor gebruik van deze film. 

Jaar

2011

Eigenaar

Rutgers en Soa Aids Nederland

Reacties

Scroll
naar beneden