verzameling camera's (foto: moominsean, Flickr CC)

De Dokter Corrie Show - Sexy zijn

Deze week in Dokter Corrie gaat het over sexy zijn. Wanneer ben je eigenlijk sexy? Eén ding is zeker, dit is voor iedereen anders. Dokter Corrie praat er over met beautyblogger Lenette. Op tv en in tijdschriften zien we altijd sexy beroemdheden. Maar zijn deze beelden eigenlijk wel echt?

Bekijk de aflevering Sexy zijn

 

Uitgebreide beschrijving

Deze week in Dokter Corrie gaat het over sexy zijn. Wanneer ben je eigenlijk sexy? Eén ding is zeker, dit is voor iedereen anders. Dokter Corrie praat er over met beautyblogger Lenette. Op tv en in tijdschriften zien we altijd sexy beroemdheden. Maar zijn deze beelden eigenlijk wel echt? Een reclamemaker vertelt hier meer over. En Linda vertelt over haar ervaringen met het sturen van een sexy foto naar haar vriendje (sexting). 

Belangrijke boodschappen in deze aflevering:

  • Sexy is voor iedereen anders, smaken verschillen
  • Wat we mooi en sexy vinden is over de hele wereld anders, dat heeft te maken met invloeden als cultuur, religie en klimaat
  • Sexy in de media: Het is helemaal niet erg om sexy te zijn of te willen zijn. Je sexy voelen kan heel fijn zijn. Maar als je maar niet denkt dat je moet zijn zoals die beelden die je ziet. Want niemand ziet er in het echt zo uit.
  • Je moet nooit een foto sturen aan iemand waarvan je niet wil dat anderen die zien (bijvoorbeeld een naaktfoto). En je mag nooit een dergelijke foto van iemand anders doorsturen

Doelgroep

Leerlingen uit groep 7 en 8 basisonderwijs, onderbouw voortgezet onderwijs

Onderdeel van

Lespakket Kriebels in je Buik:

  • Groep 8 Les Internet en social media.
  • Groep 7 Les Internetvrienden.

en onderdeel van het lespakket de Dokter Corrie Show - lesgeven.

Jaar

2015

Eigenaar

NTR in samenwerking met Rutgers

Scroll
naar beneden