Handen typen op een keyboard van een laptop
| Auteur: Steven de Grauw | Functie: Interventiemedewerker/onderzoeker

De ‘Beter in Bed’ app vernieuwen: hoe werkt dat?

In de 'Beter in Bed' app vinden jongeren informatie over seks, anticonceptie, soa’s en nog veel meer. Vanaf half augustus is de verbeterde versie van de app beschikbaar in de Appstore en de Playstore. Programmamedewerker Steven de Grauw vertelt ons wat er allemaal komt kijken bij het herzien van de app en waarom dat belangrijk is.

Wat is deze Beter in Bed app nu eigenlijk? De app geeft jongeren tussen de 15 en 25 jaar betrouwbare informatie en tips op het gebied van seksuele gezondheid. Alle jongeren kunnen er terecht: de app is geschikt voor jongeren met en zonder seksuele ervaring en zowel voor jongeren met als zonder partner.

Quizjes en korte teksten

De Beter in Bed app bestond al; waarom is deze herzien? De eerste versie van de ‘Beter in Bed’ app bevatte veel animaties en werkte daarom vaak te traag. Ook was de uitstraling van de informatie wat verouderd en sloot niet goed meer aan op wat jongeren van nu aantrekkelijk vinden. Tijd voor verandering dus!

Hoe werkt zo’n update? Voor de revisie van de app hebben we onze doelgroep natuurlijk geraadpleegd: zo gaven studenten van het mbo-college Amstelland bij het testen van de app aan dat ze meer quizjes zouden willen. Ze dachten daarbij dat ze de informatie beter zouden kunnen onthouden als de teksten korter zouden zijn. Dat zijn zowel technische als inhoudelijke punten, waarmee we aan de slag zijn gegaan. Rutgers en onze partner Soa Aids Nederland hebben de inhoud van de app pakkender en weer up-to-date gemaakt. We werkten daaarin samen met digital agency IJsfontein, die de app sneller en mooier heeft gemaakt.

Waarom informatie over seks?

Waarom is een app nodig die over seks gaat? Is daar online niet voldoende informatie over te vinden? De ‘Beter in Bed’ app biedt meer dan alleen informatie: de app helpt je onder andere om je relatie of date leuk te houden en om de gevoelige plekjes van vrouwen en mannen te leren kennen. Ook ontdek je aan de hand van quizjes hoe een soa-test gaat en welk soort anticonceptie het beste bij je past. Verder kan je er via spannende duo-quizzen achter komen of je een match bent met je partner, je date of met een vriend of vriendin. Bijvoorbeeld of jullie allebei dezelfde standjes interessant vinden. Een erg handig verzamelpunt voor alle informatie over dit thema dus!

Natuurlijk biedt de app ook informatie over hulp die je online of bij jou in de buurt kunt vinden, als je met persoonlijke vragen zit of misschien problemen hebt op seksueel gebied. Handig dus om altijd bij de hand te hebben.

Ook voor mbo-docenten

Docenten op het mbo kunnen hun studenten vragen de app te downloaden om ervoor te zorgen dat hun studenten betrouwbare informatie over seksualiteit krijgen. Op deze manier kan de app ook helpen om seksuele gezondheid bespreekbaar te maken in de klas.

Deze app is ontwikkeld in opdracht van Stichting TestjeLeefstijl. Kijk in de Appstore of Playstore of dit wat voor jou is!

Steven de Grauw Interventiemedewerker/onderzoeker

Reacties

Scroll
naar beneden