Veilig Haven (onderbouw)
In ‘VEILIG HAVEN’ werken kinderen, leerkrachten en ouders aan sociale en seksuele ontwikkeling met als doel, een veilige, ontspannen en positieve sfeer op school.
Lees verderIn ‘VEILIG HAVEN’ werken kinderen, leerkrachten en ouders aan sociale en seksuele ontwikkeling met als doel, een veilige, ontspannen en positieve sfeer op school.
Lees verderIn Nederland hebben naar schatting ongeveer 85.000 mensen een vorm van intersekse. In deze verhalenbundel vertellen ouders van kinderen met een vorm van intersekse over hun hun ervaringen met de opvoeding, in de zorg, op school en in de sociale omgeving.
Lees verderEen leuk voorspel of energizer tijdens de les, training of workshop. Of gewoon thuis aan de keukentafel! Het spel biedt een scala aan woorden die met relaties en seksualiteit te maken hebben. En die vervolgens genoeg gespreksstof bieden om een leuk voorlichtingspraatje aan vast te knopen.
Lees verderDigitale lessenserie over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs
Lees verderVoor groep 5&6 en groep 7&8 is er een Nieuwsbegrip over de Week van de Lentekriebels gemaakt. Op een leuke manier leren kinderen nadenken over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.
Lees verderDit lespakket biedt docenten handvatten om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken en bestaat uit verschillende filmpjes.
Lees verderMet deze methode kunt u lessen seksuele en relationele vorming in het speciaal onderwijs geven. De methode sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor het SO ZML (CED-Groep en Rutgers).
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen leuk bordspel dat meisjes van 10 tot 15 jaar aanmoedigt om na te denken over wensen en grenzen in intimiteit en seksualiteit. Ook in Engelse versie verkrijgbaar.
Lees verderEen kwartet waarmee kinderen tussen 10 en 12 jaar kennis maken met verschillende aspecten van de puberteit en begrippen rondom seksualiteit en relaties.
Lees verderEen manier op spelenderwijs onderwerpen rondom seksualiteit, intimiteit, diversiteit, soa's, sociale media, grenzen en wensen etc. bespreekbaar te maken.
Lees verderDe dvd met handleiding biedt leerkrachten in het basisonderwijs (groep 7 en 8) en voor docenten in het (voortgezet) speciaal onderwijs een handvat om met leerlingen in gesprek te gaan over relaties en seksualiteit, en om hen te stimuleren om een eigen mening te vormen over deze thema’s.
Lees verderDe foto-expositie Ik val op... past goed op themadagen over seksuele diversiteit en liefde & relaties. Veel scholen en organisaties boeken deze expositie als aankleding van de dag en merken vervolgens dat de foto's voor de bezoekers en leerlingen interessante gespreksonderwerpen zijn. Het blijkt een laagdrempelige manier om het over verschillen in voorkeuren te hebben.
Lees verderDeze lesbrief is bedoeld om meer inzicht te geven in het belang van aandacht voor seksuele diversiteit in het basisonderwijs en hoe u dat als leerkracht kunt doen.
Lees verderIn een korte animatie wordt uitgelegd wat voor lichamelijke veranderingen er plaatsvinden bij een jongen tijdens de puberteit. Maakt onderdeel uit van het lespakket Kriebels in je buik.
Lees verderIn een korte animatie wordt meer verteld over het mannelijk geslachtsdeel. Maakt onderdeel uit van het lespakket Kriebels in je buik.
Lees verderIn een korte animatie wordt uitgelegd wat voor lichamelijke veranderingen er plaats vinden bij een meisje tijdens de puberteit. Maakt onderdeel uit van het lespakket Kriebels in je buik.
Lees verderIn een korte animatie wordt uitleg gegeven over de eisprong en de menstruatie. Maakt onderdeel uit van het lespakket Kriebels in je buik.
Lees verderKorte animatie over hoe een baby kan ontstaan als mensen met elkaar vrijen.
Lees verderIn een korte animatie wordt meer verteld over het vrouwelijk geslachtsdeel. Maakt onderdeel uit van het lespakket Relaties & Seksualiteit
Lees verder