Lang Leve de Liefde (mbo)
Het lespakket biedt docenten van alle leerniveaus in het MBO een handvat om studenten gezonde keuzes te laten maken met betrekking tot relaties en seksualiteit.
Lees verderHet lespakket biedt docenten van alle leerniveaus in het MBO een handvat om studenten gezonde keuzes te laten maken met betrekking tot relaties en seksualiteit.
Lees verder‘Les(s) & More’ is een interventie om (risico)jongeren met gezondheidsproblemen in het MBO te bereiken en hen ondersteuning te bieden.
Lees verderDe Toolbox Jong Vader biedt handvatten om met jong volwassen jongens gesprek aan te gaan over vaderschap. Het doel is dat de jongeren weloverwogen keuzes maken t.a.v. vaderschap en preventie van (te) jong vaderschap.
Lees verderEen manier op spelenderwijs onderwerpen rondom seksualiteit, intimiteit, diversiteit, soa's, sociale media, grenzen en wensen etc. bespreekbaar te maken.
Lees verderDe Regenboog-Ouderen versie van het Seks is meer... ganzenbord is een educatief voorlichtingsspel voor MBO opleidingen zorg en welzijn en alle zorginstellingen waar ouderen, dus ook regenboog-ouderen zijn. Een unieke manier op spelenderwijs om kennis rondom het onderwerp regenboog-ouderen te vergroten en hierdoor een betere beroepshouding te ontwikkelen.
Lees verderEen carrouselspel waarmee leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.
Lees verderIn de film 'Just like U. Love & sex in 11 true stories' vertellen elf meiden en jongens van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst over hun keuzes in seks, liefde en relaties.
Lees verderKoffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verderAnimatie over de verschillende vormen van anticonceptie met hormonen. Tekst en voice-over geven uitleg over de werking en het gebruik van de afzonderlijke middelen.
Lees verderIn deze animatie wordt o.a. uitgelegd hoe een vrouw onvruchtbaar kan worden van een chlamydia-infectie.
Lees verderIn deze animatie wordt uitgelegd wanneer een vrouw vruchtbaar is. Ook komt veilig vrijen met anticonceptie en condoom aan bod.
Lees verderSeks met of zonder? Met condoom is natuurlijk veiliger! Maar welke moet je hebben? Wie moet ze bij zich hebben, de meisjes of de jongens? En vind jij het ook zo vervelend om bij de kassa van je drogist om condooms te vragen? In Amsterdam heb je een winkel met alleen maar condooms! Hier hebben ze ze in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Zelfs condooms die zelf weglopen.
Lees verderWat gebeurt er als je na een avond onveilige seks je zorgen maakt of vage klachten hebt? Hoe verloopt zo’n onderzoek bij de huisarts of de GG&GD? Hoe vertel je je moeder of je vriendin dat je een soa hebt?
Lees verderIn Hokjesgeest zien we twee meisjes op een feestje. Ze zijn verliefd op elkaar. Er is echter een jongen op het feestje die denkt dat hij daar nog wel bij past.
Lees verderSally laat niks van zich horen en haar vriendinnen balen daarvan. Ze gaan bij haar langs en vinden Sally met betraande ogen. Durft Sally te zeggen dat ze net heeft ontdekt dat ze zwanger is en niet weet wat ze moet doen? En hoe reageren de twee vriendinnen? Vinden ze haar een sukkel of tonen ze begrip?
Lees verderChurchill kwam erachter dat zijn toenmalige vriendin HIV had. Hij kijkt nu terug op hoe hij dat toen beleefde.
Lees verderSommige meiden lopen meer risico op het meemaken van (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met meiden en wil je hen helpen seksueel wijzer en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Girls' Talk.
Lees verderSommige jongens hebben extra ondersteuning nodig bij het doormaken van een gezonde seksuele ontwikkeling. Werk je met jongens en wil je hen begeleiden om seksueel wijzer en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Make a Move.
Lees verder