Lang Leve de Liefde (mbo)
Het lespakket biedt docenten van alle leerniveaus in het MBO een handvat om studenten gezonde keuzes te laten maken met betrekking tot relaties en seksualiteit.
Lees verderHet lespakket biedt docenten van alle leerniveaus in het MBO een handvat om studenten gezonde keuzes te laten maken met betrekking tot relaties en seksualiteit.
Lees verder‘Les(s) & More’ is een interventie om (risico)jongeren met gezondheidsproblemen in het MBO te bereiken en hen ondersteuning te bieden.
Lees verderDe Toolbox Jong Vader biedt handvatten om met jong volwassen jongens gesprek aan te gaan over vaderschap. Het doel is dat de jongeren weloverwogen keuzes maken t.a.v. vaderschap en preventie van (te) jong vaderschap.
Lees verderEen manier op spelenderwijs onderwerpen rondom seksualiteit, intimiteit, diversiteit, soa's, sociale media, grenzen en wensen etc. bespreekbaar te maken.
Lees verderDe Regenboog-Ouderen versie van het Seks is meer... ganzenbord is een educatief voorlichtingsspel voor MBO opleidingen zorg en welzijn en alle zorginstellingen waar ouderen, dus ook regenboog-ouderen zijn. Een unieke manier op spelenderwijs om kennis rondom het onderwerp regenboog-ouderen te vergroten en hierdoor een betere beroepshouding te ontwikkelen.
Lees verderEen carrouselspel waarmee leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.
Lees verderIn de film 'Just like U. Love & sex in 11 true stories' vertellen elf meiden en jongens van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst over hun keuzes in seks, liefde en relaties.
Lees verderIn deze animatie wordt in vogelvlucht uitgelegd hoe een eicel bevrucht wordt en in negen maanden zwangerschap uitgroeit tot een baby. Ook worden tips gegeven om de kans op een gezonde baby te vergroten.
Lees verderIn deze animatie worden de verschillende fases van de menstruatiecyclus uitgelegd. Ook komen hygiënemaatregelen aan bod.
Lees verderAnimatie van het mannelijk geslachtsorgaan. Tekst en voice-over geven uitleg over de anatomie en werking van het mannelijk geslachtsorgaan en persoonlijke hygiëne van de geslachtsdelen.
Lees verderAnimatie van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Tekst en voice-over geven uitleg over de anatomie en werking van het vrouwelijke geslachtsorgaan en persoonlijke hygiëne van de geslachtsdelen.
Lees verderIn deze animatie wordt uitgelegd wanneer een vrouw vruchtbaar is. Ook komt veilig vrijen met anticonceptie en condoom aan bod.
Lees verderHoe vertel je je vriendje dat je net een zwangerschapstest hebt gedaan en zwanger bent? En hoe reageer je als je dat vriendje bent? Kom je daar samen uit of ga je elkaar verwijten maken?Hoe vertel je je vriendje dat je net een zwangerschapstest hebt gedaan en zwanger bent? En hoe reageer je als je dat vriendje bent? Kom je daar samen uit of ga je elkaar verwijten maken?
Lees verderIn Hokjesgeest zien we twee meisjes op een feestje. Ze zijn verliefd op elkaar. Er is echter een jongen op het feestje die denkt dat hij daar nog wel bij past.
Lees verderSally laat niks van zich horen en haar vriendinnen balen daarvan. Ze gaan bij haar langs en vinden Sally met betraande ogen. Durft Sally te zeggen dat ze net heeft ontdekt dat ze zwanger is en niet weet wat ze moet doen? En hoe reageren de twee vriendinnen? Vinden ze haar een sukkel of tonen ze begrip?
Lees verderGino vertelt over zijn vurige wens een goede vader voor zijn dochter te zijn en over het onbegrip en de vooroordelen die er geuit worden tegen hem als tienervader.
Lees verderSommige meiden lopen meer risico op het meemaken van (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met meiden en wil je hen helpen seksueel wijzer en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Girls' Talk.
Lees verderSommige jongens hebben extra ondersteuning nodig bij het doormaken van een gezonde seksuele ontwikkeling. Werk je met jongens en wil je hen begeleiden om seksueel wijzer en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Make a Move.
Lees verderWerk je met meiden tussen de 16 en 21 jaar en wil je bijdragen aan het voorkomen van onbedoelde zwangerschappen bij deze doelgroep? Volg deze online cursus.
Lees verder