Kriebels in je buik - voor scholen t/m 10 groepen
Digitale lessenserie over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs
Lees verder
Digitale lessenserie over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs
Lees verderMet deze methode kunt u lessen seksuele en relationele vorming in het speciaal onderwijs geven. De methode sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor het SO ZML (CED-Groep en Rutgers).
Lees verderLesmethode voor leerlingen met een auditieve en/ of communicatieve beperking
Lees verderPsychoseksuele ontwikkeling bij adolescenten met een autismespectrumstoornis. Individuele training relationele en seksuele vorming voor jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS).
Lees verderJongens met een lichte verstandelijke beperking lopen meer risico op problemen op het gebied van seksuele gezondheid. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden om seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Make a Move+.
Lees verderMeiden met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor het meemaken van (online) seksueel ongewenst gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Girls' Talk+.
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen bordspel om docenten een handvat te bieden om jongeren tussen 12 en 25 jaar met een chronische aandoening of beperking met elkaar te laten praten over hoe zij in hun specifieke situatie kunnen omgaan met seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen carrouselspel waarmee leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.
Lees verderDe dvd met handleiding biedt leerkrachten in het basisonderwijs (groep 7 en 8) en voor docenten in het (voortgezet) speciaal onderwijs een handvat om met leerlingen in gesprek te gaan over relaties en seksualiteit, en om hen te stimuleren om een eigen mening te vormen over deze thema’s.
Lees verderIn dit onderzoek, van Rutgers en Soa Aids Nederland, worden de resultaten van Seks onder je 25e gepresenteerd: een grootschalig representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren van 12 tot 25 jaar in Nederland anno 2017.
Lees verderDoor het in de klas neerzetten van deze vragenbox kunnen leerkrachten vanaf middenbouw basisonderwijs inspelen op wat er leeft onder de leerlingen en seksualiteit bespreekbaar maken.
Lees verderInformatie over de Week van de Lentekriebels.
Lees verderIn de docentenhandleiding vindt u de lesbeschrijving per les, werkbladen, voorbeeldtoetsen en aanvullende informatie en tips voor het geven van seksuele vorming.
Lees verder5 meter lange hartjesslinger met 30 hartjes met het logo van de Week van de Lentekriebels.
Lees verderMet dit lespakket kunt u lessen seksuele en relationele vorming in het voortgezet speciaal onderwijs geven. Het lespakket sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor VSO, uitstroomrichting Arbeidsgericht en Dagbesteding.
Lees verderMet de leerlijn seksuele vorming so zml kunt u doel- en ontwikkelingsgericht seksuele vorming geven. U kunt de leerlijn ook gebruiken om binnen het team afspraken te maken over de invulling van seksuele vorming
Lees verderMet de leerlijn seksuele vorming vso (uitstroomrichting Arbeid/Dagbesteding) kunt u doel- en ontwikkelingsgericht seksuele vorming geven. U kunt de leerlijn ook gebruiken om binnen het team afspraken te maken over de invulling van seksuele vorming.
Lees verderHet leerlingenmagazine wordt als leidraad gebruikt voor (individuele) verwerkingsopdrachten.
Lees verder