Kriebels in je buik - voor scholen t/m 10 groepen
Digitale lessenserie over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs
Lees verder
Digitale lessenserie over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor het basisonderwijs
Lees verderHet lespakket biedt docenten van alle leerniveaus in het MBO een handvat om studenten gezonde keuzes te laten maken met betrekking tot relaties en seksualiteit.
Lees verderEen lespakket voor pabodocenten die aankomende leerkrachten voorbereiden op het geven van lessen over relationele en seksuele vorming.
Lees verderVoor groep 5&6 en groep 7&8 is er een Nieuwsbegrip over de Week van de Lentekriebels gemaakt. Op een leuke manier leren kinderen nadenken over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.
Lees verderDit lespakket biedt docenten handvatten om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken en bestaat uit verschillende filmpjes.
Lees verder‘Seksuele diversiteit’ is een verdiepingsles bij het lespakket ‘Lang Leve de Liefde onderbouw’ en biedt docenten een handvat om aandacht te besteden aan seksuele diversiteit en het bevorderen van homoacceptatie. De lesbrief is beoordeeld als goed onderbouwd.
Lees verderVerhalen voor onder je kussen is een leesboek. Het is ontwikkeld binnen de weerbaarheidscampagne ‘Maak seks lekker duidelijk’ van Rutgers en Soa Aids Nederland.
Lees verderMet behulp van het lespakket bij de film ‘Ruben’ kan een docent een les geven over homoseksualiteit en over pesten.
Lees verderThe Genderbread Kit is een educatief lesprogramma van twee lesuren voor het voortgezet onderwijs dat gender- en seksuele diversiteit op een speelse en interactieve manier bespreekbaar maakt.
Lees verderMet deze methode kunt u lessen seksuele en relationele vorming in het speciaal onderwijs geven. De methode sluit aan bij de leerlijn seksuele vorming voor het SO ZML (CED-Groep en Rutgers).
Lees verderLesmethode voor leerlingen met een auditieve en/ of communicatieve beperking
Lees verderPsychoseksuele ontwikkeling bij adolescenten met een autismespectrumstoornis. Individuele training relationele en seksuele vorming voor jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS).
Lees verderJongens met een lichte verstandelijke beperking lopen meer risico op problemen op het gebied van seksuele gezondheid. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden om seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Make a Move+.
Lees verderMeiden met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor het meemaken van (online) seksueel ongewenst gedrag en onbedoelde zwangerschap. Werk je met deze doelgroep en wil je hen begeleiden seksueel wijs en weerbaar te worden? Meld je dan aan voor de training Girls' Talk+.
Lees verderDit bordspel is voor jongens van 10 tot 16 jaar. Het biedt docenten een handvat om jongens met elkaar in gesprek te laten gaan over seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen bordspel om docenten een handvat te bieden om jongeren tussen 12 en 25 jaar met een chronische aandoening of beperking met elkaar te laten praten over hoe zij in hun specifieke situatie kunnen omgaan met seksualiteit, intimiteit en relaties.
Lees verderEen kwartet waarmee kinderen tussen 10 en 12 jaar kennis maken met verschillende aspecten van de puberteit en begrippen rondom seksualiteit en relaties.
Lees verderEen carrouselspel waarmee leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit.
Lees verderLovebuzz is een interactief spel over liefde, relaties en beginnende seksualiteit en ondersteunt leraren in het bespreekbaar maken van gevoelige thema's als seksuele weerbaarheid en seksuele diversiteit in de brugklas van het voortgezet onderwijs.
Lees verderHet Geboortespel is een interactief spel dat wordt gespeeld met 10 deelnemers en is geschikt voor het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Overige deelnemers kijken en luisteren mee. Via vragen en informatie worden de deelnemers met behulp van speelkaarten geleid langs onderwerpen als geslacht, gender, verliefd op, religie en geld. Op deze manier kunnen zij inzicht krijgen in de gevoelswereld van mensen die anders zijn dan zijzelf.
Lees verder