Nieuwsbegrip over Week van de Lentekriebels
Voor groep 5&6 en groep 7&8 is er een Nieuwsbegrip over de Week van de Lentekriebels gemaakt. Op een leuke manier leren kinderen nadenken over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.
Lees verderVoor groep 5&6 en groep 7&8 is er een Nieuwsbegrip over de Week van de Lentekriebels gemaakt. Op een leuke manier leren kinderen nadenken over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.
Lees verderDe ‘LIEF, LIJF & LEVEN- BOX’ is een voorlichtingspakket voor jongeren met een licht verstandelijke beperking
Lees verderDeze USB met handleiding en videofragmenten biedt docenten en jongerenwerkers een handvat om met jongeren, in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, in gesprek te gaan over miscommunicatie tussen jongens en meisjes bij versieren en flirten, daten en verkering.
Lees verderIt's up to you is een interactieve film die een docent kan inzetten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs om cyberpesten te voorkomen.
Lees verderDeze dvd biedt docenten een handvat om leerlingen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar te informeren over lichamelijke en emotionele veranderingen in de puberteit, seksualiteit, zwangerschap en geboorte.
Lees verderIn de film 'Just like U. Love & sex in 11 true stories' vertellen elf meiden en jongens van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst over hun keuzes in seks, liefde en relaties.
Lees verderDe dvd met handleiding biedt leerkrachten in het basisonderwijs (groep 7 en 8) en voor docenten in het (voortgezet) speciaal onderwijs een handvat om met leerlingen in gesprek te gaan over relaties en seksualiteit, en om hen te stimuleren om een eigen mening te vormen over deze thema’s.
Lees verderKoffer voor voorlichters, Sense-medewerkers, docenten in het (speciaal) voortgezet onderwijs en andere (zorg)professionals om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie.
Lees verderMet behulp van deze koffer kunnen cliënten met een verstandelijke beperking zo goed mogelijk worden voorgelicht over de consequenties van hun kinderwens en de inhoud van het ouderschap.
Lees verderDe foto-expositie Ik val op... past goed op themadagen over seksuele diversiteit en liefde & relaties. Veel scholen en organisaties boeken deze expositie als aankleding van de dag en merken vervolgens dat de foto's voor de bezoekers en leerlingen interessante gespreksonderwerpen zijn. Het blijkt een laagdrempelige manier om het over verschillen in voorkeuren te hebben.
Lees verderOuderbetrokkenheid voor relationele en seksuele vorming in het voortgezet speciaal onderwijs
Lees verderHoe draag je als docent bij aan seksuele weerbaarheid? Dit boek leent zich goed om met jongeren in gesprek te gaan over seksuele grensoverschrijding en andere onderwerpen die te maken hebben met seksuele vorming. Met verschillende werkvormen en materialen kan klassikaal, in tweetallen of individueel het ‘te ver gaan‘ besproken worden.
Lees verderDoor naar porno te kijken, kunnen seksueel onervaren jongeren irreële beelden van seks en van vrouwen- en mannenlichamen krijgen. Bijvoorbeeld dat mannen een enorme penis hebben en eindeloos door kunnen gaan met seks en vrouwen altijd hard kreunen en zin hebben in seks. Hierdoor kunnen jongeren onzeker raken. Daarom heeft Rutgers de seksquiz gemaakt.
Lees verderDeze lesbrief is bedoeld om meer inzicht te geven in het belang van aandacht voor seksuele diversiteit in het basisonderwijs en hoe u dat als leerkracht kunt doen.
Lees verderRode ballonnen met het logo van de Week van de Lentekriebels
Lees verderDoor het in de klas neerzetten van deze vragenbox kunnen leerkrachten vanaf middenbouw basisonderwijs inspelen op wat er leeft onder de leerlingen en seksualiteit bespreekbaar maken.
Lees verder5 meter lange hartjesslinger met 30 hartjes met het logo van de Week van de Lentekriebels.
Lees verder