Lovebuzz spel

Het Lovebuzz spel speelt zich af rond zes personages, Gio, Indra, Jasper, Kim, Selim en Sanne. Deze fictieve personen hebben elk hun eigen achtergrond en vragen over liefde en relaties. Lovebuzz daagt leerlingen in teamverband uit een eigen mening te vormen over verschillende situaties uit het leven van de personages en adviseren ze hierin. Zo ontwikkelen leerlingen inlevingsvermogen en leren ze hoe ze gevoelige thema’s respectvol met elkaar kunnen bespreken.

Lovebuzz is opgebouwd uit twee lessen van 50 minuten. In de eerste les, The Day Before, maken leerlingen kennis met fictieve personages die zich voorbereiden op een schoolfeest. In de tweede les, The Party, volgen zij deze personages in verschillende situaties en adviseren ze hierin. Leerlingen ervaren hoe belangrijk het is om duidelijk te zijn over je eigen wensen en grenzen. En dat er uiteenlopende opvattingen bestaan over liefde en relaties. Ze leren respectvol om te gaan met deze verschillen. Na afloop van het spel is er één team dat wint: de Lovebuzz-champ.

U kunt ervoor kiezen om Lovebuzz zelf te spelen met uw leerlingen, maar u kunt ook een externe spelleider hiervoor inhuren. Boek hier een spelleider.

Lees hoe u zich kunt voorbereiden op Lovebuzz

Les één: The Day Before

In The Day Before maken leerlingen kennis met  Gio, Indra, Jasper, Kim, Selim en Sanne. Zij bereiden zich voor op een schoolfeest. Leerlingen gaan aan de slag met vragen als ‘Hoe maak je vrienden?', 'Wat voor invloed hebben schoonheidsidealen op meisjes?' en 'Hoe kom je erachter of je op meisjes valt of op jongens?'.

Les twee: The Party

Tijdens het spelonderdeel The Party zien leerlingen de personages op het schoolfeest. Ze dansen, flirten en doen een spelletje. Hier vraagt Lovebuzz leerlingen na te denken over vragen als 'Mogen meisjes ook initiatief nemen als ze een jongen leuk vinden?' en 'Hoe zou je het vinden als je beste vriend homo blijkt te zijn?'.

De Lovebuzz-champ

Aan het eind van het spel is er een team in de klas dat wint: de Lovebuzz-champ. In de spellendoos zit een prijsje voor alle leerlingen van dit team. Het competitie-element kan worden uitgebreid met klassen van de school. Daarbij strijden de teams van een klas niet alleen tegen elkaar maar ook tegen teams van andere klassen. 

 

 

 

 
Scroll
naar beneden