Middelbare school _ jongeren

Aan de slag!

Hier vindt u meer informatie over het in de praktijk brengen van de Week van de Liefde om aan de slag te gaan met het thema op uw school. De Week van de Liefde vindt plaats van 10 februari t/m 14 februari 2020.

Middelbare scholieren krijgen seksuele voorlichting

De Week van de Liefde is een goed begin om schoolbreed te starten met lessen over relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Tijdens de Week van de Liefde kunnen verschillende leuke activiteiten worden gepland, al dan niet samen met een GGD. 

Lespakket

Om structureel aandacht te besteden aan het thema relaties en seksualiteit is het handig om een effectief lespakket te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de lessen uit de lesmethode Lang Leve de Liefde. Het lespakket Lang Leve de Liefde Onderbouw (Voortgezet Onderwijs) is door de het RIVM/CGL erkend als ’effectief’. Naast de lessen kunnen natuurlijk ook andere activiteiten worden ingezet, zoals spellen, gastlessen of een leuke pauze-actie.

Seksualiteit bespreekbaar maken, lastig of leuk?

Iedere docent kan in principe lesgeven over relaties en seksualiteit. Het is een kwestie van gewoon doen. En het is leuk! Misschien maakt u zich zorgen over de reacties van uw leerlingen. Wees gerust: de meeste leerlingen reageren heel positief. Want wie vindt het nu niet leuk om te horen over verliefdheid en seks. Voelt u zich onzeker en wilt u zich goed voorbereiden op de les? Op deze website zijn verschillende tips te vinden rondom:

Scroll
naar beneden