Extra lesmaterialen en muziektips

Het thema van de Week van de Lentekriebels 2018 is Anders?! We besteden aandacht aan diversiteit. Dit is een breed thema en gaat over gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Elk kind is daarin uniek. Naast Kriebels in je Buik zijn er meer lesmaterialen rond dit thema. Ook zijn er diverse soorten muziek die u kunt gebruiken in de klas! Bekijk hier het overzicht.

Extra lesmateriaal 

Als u naast de lessen uit het lespakket Kriebels in je buik (- speciaal onderwijs) nog extra aandacht wilt besteden aan seksuele diversiteit, zijn er nog veel andere materialen. 

  • Er is veel lesmateriaal specifiek over seksuele diversiteit, maar ook waarin dit niet het hoofdthema is. Dit is dan een onderdeel binnen een ander thema zoals mediawijsheid of pesten. Zie ook Gayandschool.nl en Edudivers.nl.
  • U kunt een ervaringsdeskundige uitnodigen of een voorlichter van het COC. Zij geven op vrijwillige basis voorlichting over homoseksualiteit, coming-out of seksuele diversiteit. Sommige COC’s in het land hebben ook speciale lessen voor het basisonderwijs. Informeer bij uw regionale COC (onderaan op de website) of kijk op Voorlichtingindeklas.nl.
  • Diverse theatergroepen hebben interactieve voorstellingen of musicals, waarbij seksuele diversiteit een hoofd- of een deelthema is. Kijk voor het aanbod op Gayandschool.nl.

Boekentips 

Suggesties voor activiteiten 

Film, tv en muziek tips 

  • We hebben een playlist gemaakt speciaal voor over het thema seksuele diversiteit. Deze kunt u gebruiken in de klas. 
  • Seksuele diversiteit is een thema, waar vaak iets over in het nieuws is. Als u graag met beeldmateriaal werkt kunt u dit gebruiken in de lessen. Kies een fragment, waarvan u denkt dat het de groep aanspreekt. Geef de kinderen een kijkopdracht mee of bespreek wat zij er van vinden. Op Gayandschool.nl staan diverse tv- en geluidsfragmenten rond diversiteit.  
  • In a Heartbeat. Een prachtige animatie over een jongetje dat door zijn eigen hart wordt uitgedaagd en verliefd wordt op een ander jongetje. 
  • Video's van SchoolTV: 

Terug naar: 

Scroll
naar beneden