Week van de Liefde

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Daarom organiseren we rondom die dag de Week van de Liefde. Tijdens de Week van de Liefde kunnen scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo kennis maken met het thema seksuele vorming of hun kennis verdiepen. In 2020 vindt de Week van de Liefde plaats van 10 t/m 14 februari!

Wat is de Week van de Liefde? 

De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Het is een  goed begin om op een leuke manier schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming. Docenten ervaren hoe leerlingen op de lessen reageren en merken hoe zinvol het is om deze lessen te geven.  Vaak vormt de Week van de Liefde aanleiding om het hele schooljaar vaker thema's als 'Weerbaarheid', 'Veilig vrijen' en 'Seks en de media' op de agenda te zetten. Het helpt om uiteindelijk structureel aandacht te geven aan dit thema en om het een plek te geven in uw schoolplan.  

Hoe doet u mee?

Vul het aanmeldformulier in. U ontvangt voorafgaand aan de Week van de Liefde een gratis promotiepakket met gadgets en materialen waarmee u de school kunt aankleden.

Daarnaast kunt u als school meedoen aan onderstaande activiteiten.

De invulling van de week

1. Lessen

Scholen geven tijdens de week minimaal één les over relaties en seksualiteit. Hiervoor kan bijvoorbeeld het lespakket Lang Leve de Liefde MBO worden gebruikt. Deze lesbrieven kunt u gratis downloaden. Er zijn ook leuke gadgets om de school mee aan te kleden, zoals posters en ballonnen.

2. Trainingen:

Sommige GGD-en verzorgen voorafgaand aan de Week van de Liefde een training voor docenten. Neem contact op met de GGD uit uw regio. Op www.ggd.nl kunt u zien onder welke regio u valt.

3. Lang Leve de Liefde Award

De Lang Leve de Liefde Award is een integraal onderdeel van de Week van de Liefde. Met deze Award zetten Soa Aids Nederland en Rutgers scholen in het zonnetje die uitblinken in lessen en beleid over seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen. Goede voorbeelden voor andere scholen die als inspiratie kunnen dienen om zelf met het thema aan de slag te gaan! Meer weten over de Lang Leve de Liefde Award? Zie hier.

Ondersteuning van de GGD

Ook de GGD in uw regio kan helpen bij het invullen en organiseren van de Week van de Liefde. De GGD kan bijvoorbeeld een training geven aan docenten, een gastles geven of een leuke pauze-actie organiseren. Welke ondersteuning een GGD kan bieden, verschilt per GGD. Neem contact op met de GGD uit uw regio. Op www.ggd.nl kunt u zien onder welke regio u valt.

Meer weten?

Scroll
naar beneden