Week van de Liefde

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Daarom organiseren we rondom die dag de Week van de Liefde. Tijdens de Week van de Liefde kunnen scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo kennis maken met het thema seksuele vorming of hun kennis verdiepen. In 2019 vindt de week plaats van 11 tot en met 15 februari!

De datum voor de Week van de Liefde is bekend en vindt plaats van 11 tot en met 15 februari 2019! Ook dan is er weer de uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award. Na de zomervakantie ontvangt u hier meer informatie over. 

Wat is het doel van deze week?

De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema of hun kennis te verdiepen. Het is een leuke manier om aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming en het thema op de agenda te krijgen. Ook in 2019 vindt deze Week weer plaats rond Valentijnsdag. 

Activiteiten in de Week van de Liefde 

In de Week van de Liefde 2018 waren er leuke activiteiten! Zoals de uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award 2018 en winactie rond het spel Rondje seksualiteit.

Lang Leve de Liefde Award bekroont drie scholen in het land

In de Week van de liefde is de uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award. In 2018 hebben het MBO College Entree van mboRijnland, het Pro College in Nijmegen en De Bernard Lievegoed School in Maastricht hebben de Lang Leve de Liefde Award in de wacht gesleept. Bekijk hieronder de filmpjes van het PRO College Nijmegen, het MBO College Entree van mboRijnland Gouda en De Bernard Lievegoed School Maastricht. 

Uitreiking Lang Leve de Liefde Award Bernard Lievegoed School 

Uitreiking Lang Leve de Liefde Award PRO College Nijmegen 

Uitreiking Lang Leve de Liefde Award MBO College Entree van mboRijnland

Winactie Rondje seksualiteit

Scholen konden tijdens de Week van de LIefde kans maken op het spel Rondje seksualiteit. Een carrouselspel waarmee studenten met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit. Winnen kon door de vraag "Hoe geeft u aandacht aan seksuele weerbaarheid en seksueel overschrijdend gedrag op school?" te beantwoorden. Er waren leuke inzendingen, bedankt! 

Dit was de winnende quote: 

Wij geven momenteel binnen burgerschap (mbo niveau 2) les over de verhoudingen tussen man/vrouw, het aangeven van grenzen, SOA'S, zwangerschap. Dit doen we aan de hand van de lesmethode burgerschap. Omdat wij les geven aan cultureel diverse klassen willen wij studenten in de toekomst met elkaar in gesprek laten gaan, bijvoorbeeld aan de hand van een spel.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar info@seksuelevorming.nl

Inschrijven

Wij zien u graag op de bijscholing en zijn van plan er samen een inspirerende workshop van te maken!

Klik hier om u in te schrijven
Scroll
naar beneden