Week van de Liefde

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Daarom organiseren we rondom die dag, in de week van 12 tot en met 16 februari, de Week van de Liefde. In de Week van de Liefde kunnen scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo kennis maken met het thema seksuele vorming of hun kennis verdiepen. Doe ook mee!

Wat is het doel van deze week?

De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema of hun kennis te verdiepen. Het is een leuke manier om aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming en het thema op de agenda te krijgen. 

Activiteiten in de Week van de Liefde 

Hieronder hebben we een paar leuke activiteiten op een rij gezet waaraan u kunt deelnemen. Meer activiteiten volgen in januari. Houd dus de website in de gaten. 

Win het spel Rondje seksualiteit!

Hoe geeft u aandacht aan seksuele weerbaarheid en seksueel overschrijdend gedrag op school? Mail naar info@seksuelevorming.nl en maak kans op het spel Rondje seksualiteit. Een carrouselspel waarmee studenten met elkaar leren praten over hun waarden en normen ten aanzien van relaties en seksualiteit. Alle tips, ervaringen en verhalen zijn welkom! Deze plaatsen we dan op seksuelevorming.nl. 

Als de actie #MeToo iets heeft laten zien, dan is het wel hoeveel mensen seksueel ongewenst gedrag hebben meegemaakt, en hoe divers hun ervaringen zijn. We zien dat bij de seksuele voorlichting op school en thuis nog teveel nadruk ligt op de biologische kant van seksualiteit. Terwijl wij juist pleiten voor lessen over weerbaarheid, waarbij ook wensen en grenzen besproken worden. En ook in het curriculum voor docenten zouden thema's als 'seksuele grensoverschrijding' een prominentere plek moeten krijgen. 

Uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award

In de Week van de liefde vindt de uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award plaats. Er worden awards uitgereikt voor het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en het mbo. Meer over deze Award vindt u op www.langlevedeliefde.nl

Informeer bij uw GGD

Er zijn verschillende GGD-en die tijdens de Week van de Liefde activiteiten organiseren zoals korte gastlessen of een pauze-actie. Neem contact op met uw GGD wat de mogelijkheden zijn. 

 

Inschrijven

Wij zien u graag op de bijscholing en zijn van plan er samen een inspirerende workshop van te maken!

Klik hier om u in te schrijven
Scroll
naar beneden