Aan de slag!

Hier vindt u meer informatie over het in de praktijk brengen van de Week van de Liefde om aan de slag te gaan met het thema op uw school. In 2020 vindt de Week van de Liefde plaats van 10 t/m 14 februari.

De Week van de Liefde is een goed begin om schoolbreed te starten met lessen over relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Tijdens de Week van de Liefde kunnen verschillende leuke activiteiten worden gepland, al dan niet samen met een GGD. 

Lespakket

Om structureel aandacht te besteden aan het thema relaties en seksualiteit is het handig om een effectief lespakket te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de lessen uit de lesmethode Lang Leve de Liefde MBO. Naast de lessen kunnen natuurlijk ook andere activiteiten worden ingezet, zoals de Beter in Bed App voor studenten, gastlessen of een leuke pauze-actie.

Lang Leve de Liefde awards

De Lang Leve de Liefde Awards zijn een integraal onderdeel van de Week van de Liefde. Met deze awards zetten Soa Aids Nederland en Rutgers de scholen in het zonnetje waar seksuele en relationele vorming, seksuele weerbaarheid en seksuele diversiteit vast onderdeel zijn van het schoolcurriculum. Waar beleid is om de seksuele gezondheid van studenten te bevorderen en effectieve methoden worden ingezet. Goede voorbeelden voor andere scholen die als inspiratie kunnen dienen om zelf met het thema aan de slag te gaan! 

Seksualiteit bespreekbaar maken, lastig of leuk?

Iedere docent kan in principe lesgeven over relaties en seksualiteit. Het is een kwestie van gewoon doen. En het is leuk! Misschien maakt u zich zorgen over de reacties van uw leerlingen. Wees gerust: de meeste leerlingen reageren heel positief. Want wie vindt het nu niet leuk om te horen over verliefdheid en seks. Voelt u zich onzeker en wilt u zich goed voorbereiden op de les? Op deze website zijn verschillende tips te vinden rondom:

Scroll
naar beneden