Week van de Liefde

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Daarom organiseren we rondom die dag, in de week van 12 tot en met 16 februari, de Week van de Liefde. In de Week van de Liefde kunnen scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo kennis maken met het thema seksuele vorming of hun kennis verdiepen. Doe ook mee!

Wat is het doel van deze week?

De Week van de Liefde heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema of hun kennis te verdiepen. Het is een leuke manier om aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming en het thema op de agenda te krijgen. 

Activiteiten in de Week van de Liefde 

Hieronder hebben we een paar leuke activiteiten op een rij gezet waaraan u kunt deelnemen. Meer activiteiten volgen in januari. Houd dus de website in de gaten. 

Win het boek: Verhalen voor onder je kussen!

Vertel wat u tijdens deze Week gaat doen en hoe u seksuele vorming geeft in de klas. Alle tips en verhalen zijn welkom! We plaatsen deze tips en verhalen op seksuelevorming.nl. U ontvangt vervolgens 30 exemplaren van het boek Verhalen onder je kussen om te gebruiken in de klas. We kunnen maximaal 4 klassen bedienen, dus op = op! Mail naar info@seksuelevorming.nl.

De mix van verhalen in dit boek bieden aanknopingspunten voor verhaalanalyse en schrijfopdrachten. Het eerste verhaal gaat bijvoorbeeld over sexting. Verhalen voor onder je kussen kan bij Nederlands, Maatschappijleer, Verzorging en mentorlessen gebruikt worden. Bij het boek hoort een filmpje: Leila en een lesbrief. Meer over dit boek vindt u ook in onze webshop

Digitale training Lang Leve de Liefde - docenten

In de Week van de Liefde is het mogelijk om digitaal de Lang Leve de Liefde Onderbouw training te volgen. Op een interactieve manier maakt u kennis met het Lang Leve de Liefde lespakket en leert u omgaan met lastige situaties in de klas. Bijvoorbeeld: hoe creëer je een veilige sfeer om relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken? Hoe ga je om met homo negatieve opmerkingen? De training wordt afgesloten met een certificaat. Meer informatie en aanmelden kan op www.langlevedeliefde.nl. 

Uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award

In de Week van de liefde vindt de uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award plaats. Er worden awards uitgereikt voor het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en het mbo. Meer over deze Award vindt u op www.langlevedeliefde.nl

Informeer bij uw GGD

Er zijn verschillende GGD-en die tijdens de Week van de Liefde activiteiten organiseren zoals korte gastlessen of een pauze-actie. Neem contact op met uw GGD wat de mogelijkheden zijn. 

 

Verdiepende train-de-trainer Lang Leve de Liefde - GGD'en

GGD professionals kunnen maandag 12 februari (10:00 - 16:00 uur) bij Soa Aids Nederland in Amsterdam een verdiepende workshop volgen. Naast het basis Lang Leve de Liefde lespakket voor de onderbouw, wordt er extra stilgestaan bij:

  • de nieuwe Toolkit L.O.V.E. Online over sexting, grooming en online veiligheid;
  • de lesbrief seksuele diversiteit
  • de LLL herhalingsmodule voor de bovenbouw (vmbo/praktijkonderwijs) met extra nadruk op tienerzwangerschapspreventie. 
  • Lovebuzz spel, een interactieve online game voor brugklassers over liefde, relaties en beginnende seksualiteit. 

Deelname aan de training is gratis. Geef u op via info@langlevedeliefde.nl.

Scroll
naar beneden